A mesém főhőse az első és kedvenc Ever After High babám, Raven Queen, aki most egészen új szerepben tűnik fel: ő Rozmaring hercegnő, a Kiválasztott, Árnyasvölgy trónjának örököse. Remélem, így is tetszeni fog :)

Oldalak

2014. február 22., szombat

Prológus

Amikor kopogtak az ajtón, Holdanyó már mindent tudott abból a levélből, amit a királynő küldött neki Árnyasvölgyből.


Az ajtó előtt egy apró lányka állt félszegen, szokatlan színű, hosszú hajjal és kis csomagjával. Ő volt Rozmaring, a Kiválasztott, a trón ifjú várományosa. Holdanyó végigpillantott díszes ruháján, majd megállapodott a halvány levendulaszín szempáron. Barátságosan elmosolyodott.

- Kerülj beljebb. Már vártalak. 
- Köszönöm, Holdanyó. Ugye te vagy az?
- Igen, én vagyok, teljes jelenlegi életnagyságomban.

Rozmaring óvatosan belépkedett, majd Holdanyó intésére helyet foglalt a fonott bőröndjén.


- Értesítettek az érkezésemről?  - kérdezte Rozmaring.
- Egy levelet kaptam Kamilla királynőtől - bólintott Holdanyó.
- Akkor azt is tudod, hogy a királynő keresztlánya vagyok. Örülök, hogy megismerhetlek, már sokat hallottam rólad, Holdanyó.
- Én is örülök, bár attól tartok, nem értem egészen a vének döntését. Kérlek, ha nem fárasztott el nagyon az utazás, meséld el, a te szavaiddal is szeretném hallani a történetet. 
-  Szívesen elmesélem. Az út sem fárasztott ki, nagyon sok érdekeset láttam a sólymom hátáról. Azt bizonyára te is tudod, hogy keresztanyámnak nincs saját utódja. Ezért a hagyománynak megfelelően felkérte a Vének Tanácsát, hogy kutassanak a megfelelő örökös után. Úgy mesélik, szokatlanul hamar találtak rám, de a Legvénebb Vén látta a jövendőt, és biztosak voltak benne, hogy én vagyok az utód. Amikor meglátták a hajam színét, igen elcsodálkoztak.


- Árnyasvölgyben valóban igen ritka ez a szín - helyeselt Holdanyó.
- A királynő ennek ellenére rögtön a szívébe zárt, és valódi hercegnőként nevelt fel, nagy szeretetben. Amikor eljött a tizedik születésnapom, egyre nagyobb figyelmet kaptam. Mindenki azt várta, hogy végre kiderüljön, mi az én különleges képességem.
- Ez várható volt. Árnyasvölgy mindenkori uralkodóját ez a tulajdonsága különbözteti meg alattvalóitól. 


- A keresztanyám például bármikor képes előcsalogatni a nap, a hold vagy a csillagok fényét, olyankor is, amikor a sötétség áthatolhatatlannak tűnik - bólintott Rozmaring. - Az én képességem azonban nem akart megmutatkozni. Teltek az évek, és a Vének Tanácsa egyre nyugtalanabb lett. Még nem volt példa rá, hogy valakinek a tizenötödik születésnapjáig sem bukkant elő. Én pedig már tizenhét vagyok.
- Ekkor a Vének Tanácsa újra összeült.
- Így volt. A Legvénebb Vén azt tanácsolta, hogy küldjenek el hozzád, Holdanyó, egy esztendőre.

Holdanyó csak a fejét csóválta.

- Elképzelni sem tudom, mi vezethette őt erre a döntésre.
- De hiszen te is közülünk való vagy, ha régóta nem is élsz már köztünk! - felelte elkeseredve Rozmaring.


- Ez valóban így van. Én új életet választottam...
- És egy koronát hagytál el érte, igaz, Holdanyó? - kérdezte halkabban és gyöngéden Rozmaring.
- Így történt. Pontosan így. 
- Ezért foglalhatta el a trónt a keresztanyám dédnagymamája, akit utánad választottak.
- Nem bántam meg soha. Annyit láttam a világból, amennyit királynőként soha nem ismerhettem volna meg. 


- Holdanyó, lehetségesnek tartod, hogy a Vének ez egyszer tévedtek? Hogy mégsem nekem kellene a Kiválasztottnak lenni?
- Az igaz, hogy én nem foglaltam el a trónt, de ez az én döntésem volt, a Vének még soha, egyszer sem tévedtek. 
- De a te különleges képességed is megmutatkozott a várt időben.
- Igaz. A Földanyától hosszú életet kaptam, és a tudást, hogy azzá változzam, akivé csak akarok. 

Egy darabig mindketten hallgattak. Aztán Holdanyó kedvesen végigsimított Rozmaring fényes, lila-fekete haján.

- Ne félj, Rozmaring. Természetesen itt maradhatsz nálam, és együtt kitaláljuk, mit tegyünk. Majd igyekszem, hogy otthonosabban érezd itt magad.


A halvány levendulaszín szemek hálásan pillantottak fel Holdanyóra.

- Köszönöm a jóságodat.
- Rendben is vagyunk. Hogy mielőbb megismerjelek, először is mondd csak: mit szeretsz a legjobban? - mosolygott Holdanyó. Rozmaring lelkes mesélésbe fogott:
- Ahogy rajtam is látod, szeretem a lila színt. Szeretem az alkonyt és a hajnalt. Szeretem a mezei virágokat és az Öregerdő fáit. A legjobban pedig a madarakat, köztük is az én két kedves társamat: a sólymomat és a hollómat. Úgy hívom őket: Cseje és Balabán.
- Jól van. Később még tovább mesélsz, most menjünk, és keressünk helyet neked. Holdanyó elindult az egyik szoba felé, Rozmaring pedig bizakodva és kíváncsian követte. 

Folytatása következik :)17 megjegyzés:

 1. Nagyon tetszik a babád is és a szép történet is hozzá. Gratulálok.

  VálaszTörlés
 2. Nagyon örülök az új blogodnak! Kíváncsian várom a folytatást! Gyönyörű az új babád!

  VálaszTörlés
 3. Ez egy nagyon különleges mese, és annyira kedves, ahogy ilyen szeretettel építetted a történetet erre a szépséges babára, én ezt nagyon becsülöm!!! Alig várom a folytatást, igazán kellemes volt olvasni, mintha valami egészen mesebeli világba csöppent volna az ember!! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a kedves soraidat, örülök, hogy tetszik ez az új történet! Még a kezemben sem volt Raven, a fotóit nézegetve rögtön kezdett összeállni a kép a karakteréről. Annyira bájos és finom, és nagyon szimpatikus a mesében betöltött eredeti szerepe is.
   És most már egyre biztosabb vagyok benne, hogy előbb-utóbb Madeline Hatter is követni fogja... :)))

   Törlés
  2. Ez remek hír, mert szerintem, Madeline nagyon passzol Raven mellé! Én is őket vettem volna meg elsőként, aztán a dupla csomagos Ashlynn + Hunter-t. Az a fiú is fantasztikus, illetve a rózsaszín Cupid is nagyon tetszik! Kár, hogy őket csak külföldön lehet kapni. Viszont, nagyon jó, hogy egy ilyen különleges blogot indítottál, egyrészt, mert ilyen még nincsen, másrészt, pont emiatt hátha jobban elterjed az, hogy mi magyarok is szeretnénk a boltokban ilyen babákat látni. Egyébként, Te hol vetted őt? Webáruházban vagy mégiscsak lehet boltban kapni?

   Törlés
  3. Szia! Budapesten, a Müllerben vettem meg Raven-t! Láttam egy dobozzal Ashlynn+Hunter-t (ők gyönyörű páros, szerintem Ashlynn a legszebb csajszi - szintén fent vannak a kívánságlistán :) ), Briar Beauty-nak kétféle kiadását, Apple White-nak úgyszintén. Sajnos Madeline Hatter éppen nem volt :(
   Ha jól emlékszem, Raven-ből is volt egy másfajta készlet, plusz a kiegészítő fésülködő asztalkáját is meg lehetett volna venni :)
   Felétek van ilyen üzlet? Nagyon kedvelem, mert Barbie babákból is egész jó a kínálat.

   Törlés
  4. Szia! Müller nincs a környékünkön sajnos, pedig én is nagyon szeretem, mert olyan babákat is meg lehet találni náluk, amit más játékboltokban egyáltalán nem. Régebben ott vettem Stacie-t és Skipper-t is, de ők most már Tesco-ban is fellelhetők. Talán egyszer EAH babák is lesznek majd, de azt jó tudni, hogy Müllerben van!! :-) Egyébként szerintem is Ashlynn a legszebb, és úgy látom, hogy idén lesz egy új lányka is, Cedar Wood. Hát, érdekes kis falányka:

   http://www.flickr.com/photos/93490253@N05/12644494215/sizes/z/

   Törlés
  5. Ó, az arca nagyon bájos, de a végtagjai miatt az MH babákat juttatja eszembe :)

   Törlés
 4. Hello from Spain: great doll and great new blog. I became a follower of your blog.... We keep in touch

  VálaszTörlés
 5. I'm not a collector of Monster High or Ever High dolls, but she's really pretty and sweet looking. Have fun with her.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dear Vanessa, thank You! I don't know how it began but now I really love this girl :)

   Törlés
 6. Hola, ya estoy aqui, te sigo como patymod_04 , espero tu tambien me sigas pronto, en mis 2 blogs, por cierto, te sigo por mi tablet, seria bueno que agregaras un gadget de traductor de google en tus dos blogs para que podamos traducirte a nuestro idioma, hasta pronto.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hola! Thanks for the nice comment and for Your advice! I put a Translate module to my blog, over the picture of Rozmaring :) I hope it will work :)

   Törlés
 7. A kérdésem: MIÉRT??? Miért nem láttam én ezt a blogot eddig? Fantasztikus a sztori, uram atyám, nagyon szuper!!!!!

  VálaszTörlés