A mesém főhőse az első és kedvenc Ever After High babám, Raven Queen, aki most egészen új szerepben tűnik fel: ő Rozmaring hercegnő, a Kiválasztott, Árnyasvölgy trónjának örököse. Remélem, így is tetszeni fog :)

Oldalak

2015. március 22., vasárnap

Cinke és Mandula

Rozmaring még el sem kezdhette első óráját Pippel, amikor újabb vendégek érkeztek. Pip szemei elkerekedtek a csodálkozástól, mert ennyien rég nem fordultak meg egy időben Holdanyó házában. Az új jövevények színesek és vidámak voltak, a kisebbik lila-rózsaszín, a nagyobbik lila-kék hajkoronában pompázott, és hatalmas bőröndöket hoztak magukkal.

- A Kiválasztotthoz jöttünk, Árnyasvölgyből, Kamilla királynő utasítására - csicseregte a magasabbik, aki még így is alig ért Pip válláig.
 


Pip szó nélkül bevezette őket Rozmaringhoz, majd gyorsan elsietett. Úgy érezte, ki kell pihennie a történteket, és mindazt, ami elé hamarosan néz...

Rozmaring meglepetten, de a szívében nagy örömmel köszöntötte a két leányzót.


- Cinke! - tárta ki karjait a lila-kék hajú társnője felé, aki odahaza, az udvarba kerülése óta a legjobb barátnője volt. - Hogy kerülsz ide?
- Nem hagyhattam, hogy egyedül légy az ismeretlenben - felelte Cinke. - Hamar meggyőztem a királynőt, hogy még nagy szükséged lehet itt rám. 
 
 
 - Mennyire örülök neked! - borult barátnője karjaiba Rozmaring.


- Van híred az én szépséges sólymomról és hűséges hollómról? Hogy van Cseje és Balabán? 
- Mindent elmondok majd szép sorjában. Előbb azonban...


- Engedd meg, hogy bemutassam neked Mandulát. A Királynő kifejezett kérése volt, hogy elkísérjen, és a szolgálatodra legyen.
- Üdvözöllek, Mandula... Bár nem értem, mi szükség volt erre. Azért remélem, jól fogod magad érezni, és nem fogsz unatkozni itt, ahol... De ezt majd később, drága Cinkém.

- Számomra öröm, hogy a Kiválasztott mellett lehetek - felelte elfogódottan Mandula.
- Ez a kislány régóta dédelgeti az álmot, hogy az udvarban élhessen, Rozmaring - magyarázta Cinke -, és olyan ügyesen bánik a hajfonatokkal, mint még senki, ezt magam is tanúsíthatom - mosolygott a kis segítőre barátságosan.
- Ha jobban meggondolom - válaszolt Rozmaring kedvesen, miközben lopva Cinkére kacsintott -, igen, valóban szükségünk lehet még az ügyességedre, és talán egyéb feladatokkal is megbízhatunk. Most pihenjetek egyet, hosszú volt az út - azzal elvezette őket a saját lakrésze felé.


Eközben Pip egy ablakmélyedésben rejtőzött, és egy gyűrött, tíz évvel korábban írt, fakó papirost tartott a kezében. Az írás Holdanyóé volt, és a Legvénebb Vénnek készült volna, ha egy estén a szél nem kapja fel, és sodorja az íróasztal mögé, ahol Pip később megtalálta. Holdanyó akkor nem lelte sehol, írt egy újat, erről az eredeti levélkezdeményről pedig teljesen megfeledkezett, így maradhatott fenn a véletlenek (vagy a Sors) szokásos kifürkészhetetlen módján. A levél megmaradt néhány sora így hangzott:

"...Nem értek egyet a tanács döntésével. Most az egyszer bizonyosra veszem, hogy nagyot hibáznak. A kislányt minél előbb el kell hozni onnan - Te magad is tudhatod, hogy nem kerülhet trónra, aki nem arra teremtetett."

Pip elgondolkozva nézett a távolba az ablaküvegen keresztül.

3 megjegyzés:

 1. Hello from Spain: congratulations. Great dolls. Keep in touch

  VálaszTörlés
 2. Jaj, de jó ötlet volt belevenni ezt a másik fajta babát, Barbie tündér? Néztem még az Intersparban nagyon hasonló babát (talán pont ilyet), és már akkor gondoltam, hogy mennyire jól passzolna a MH-okhoz (és persze EAH babákhoz is), de nem gondolkoztam a megvételen, az már túl sok lenne, ennyire nem szeretnék profilt bővíteni (egyenlőre, hahaha), csak megcsodáltam... De jó így együtt látni őket!

  Amikor először olvastam az epizódot, akkor csak átfutni volt időm, és a végén ráncoltam a homlokomat, hogy e levéltöredék Pipről szól-e vagy Roziról! Persze utólag figyelmesen elolvasva sejtem, hogy csak Rozmaring lehet az alany, de érdekes benézés volt akkor is, végül is Pip annyira titokzatos, simán lehet, hogy a Vének „játszadozása” két jelöltet is feldob a kritikus időszakban. Persze mindez csak spekuláció a részemről, várom a folytatást! :)

  VálaszTörlés
 3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés